Duiken in Canada, BC, Vancouver Island: Over ons

Duiken in Canada, BC Vancouver Island

Laat ons je een beetje meer over ons vertellen,

Over ons: de geschiedenis van de lodge

lodge in snow

The lodge in the snow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duiken in Canada BC Vancouver Island: De Rendezvous lodge stamt uit 1973 toen Dave en Renate Christie dit unieke stuk land kochten. Vervolgens bliezen zij met dynamiet de plek uit de rosten waar nu ons huis staat. Ze bouwden het met het hout dat als bomen op het grondstuk stond.  De naam Rendezvous komt van het oude missieschip dat gebruikt werd. Dave kocht dit houten schip en organiseerde weekend trips naar de Barkley Sound. Tegenwoordig hebben we een 12 meter lange boot waarmee we vanuit de lodge duiken doen. Een verblijf bij de Rendezvous is meer dan een duik-charter. Vaak zien we beren, walvissen en adelaars en geven onze gasten ruim te tijd om foto’s te maken en van alle aspekten van de Barkley Sound te genieten. Klik hier om te zien hoe de lodge gebouwd werd.

Meer details over de lodge, de boot en over ons vind je hieronder.

Over ons, de lodge

The lodge heeft 5 tweepersoonskamers en 2 gezamelijke badkamers voor onze gasten. Alle kamers hebben centrale verwarming. Voor duikwinkels of clubs hebben we een klaslokaal te beschikking voor het geven van cursussen. Andere faciliteiten zijn de hot tub, kajaks voor na het duiken, een plaats voor het laden van batterijen en lampen (incl 220V), en beperkte reparatie- en reserveuitrustings- mogelijkheden.

double room

double room

single room

single room

classroom

class /camera room

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Over ons, de boot

MV Rendezvous I

Our main boat MV Rendezvous I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Rendezvous I is een 12 meter lange  “Canoe cove” boot met een 330 PK motor. Ze is speciaal aagepast voor duiken en vormt je duikplatform voor je onderwater avonturen. Ze heeft een verwarmde en gesloten cabine en een overdekt achtersteven. Er is een speciale ladder voor het water uitgaan en een zwemplatform wat het te water gaan vergemakkelijkt.

Over ons, de eigenaren

Kathy Johnson

Kathy is geboren in Alberta, en haar ervaring ligt in het werken met mensen door haar werk met Artsen zonder Grenzen.  (Ze is een Nobelprijs voor de vrede Lauréate). Haar opleiding als laborante en duikleeraar brengt een grote medische kennis  met zich mee alsmede een grote evaring is het wonen en werken in afgelegen plaatsen. Ze is een uitstekende kokkin en de duikers waarderen haar maaltijden ten zeerste. Kathy spreekt Engels en Frans.

Peter Mieras

Peter Mieras duikt sinds 1982 in alle zeeën in zeer verscheidene omstandigheden Nadat hij 4 jaar als assitent duikleeraar gewerkt had, haalde hij in 1999 zijn PADI duikleeraar examen. Sindsdien is hij werkzaam als Master Instructor aslmede een DSAT duikleeraar. Zijn onderwaterfoto’s en artikelen zijn in verschillende bladen en op Internet verschenen. Zijn videobeelden worden door vele instituten en enige televisiestations gebruikt. Peter spreekt 4 talen en wil meer talen leren.