Praktische zaken

Praktische zaken : 

Op deze pagina vind je informatie die je help je duik vakantie zo goed mogelijk voor te bereiden en je verblijf een onvergetelijke ervaring te maken met Rendezvous Dive Adventures.

Praktische zaken: diverse onderwerpen

Vaak gestelde vragen en antwoorden ( Engels document); praktische zaken zoals uitrusting, elektriciteit en andere dingen.

Sommige van deze zaken zijn logisch maar een aantal zaken willen we benadrukken.

Je zult ervaren dat een aantal zaken in Canada anders zijn dan in je eigen land.

Canada gebruikt Canadese dollars. Alle prijzen op deze website zijn genoteerd in Canadese dollars.

Electriciteit hier is 110V-50Herz. Dit heeft gevolgen voor apparatuur zoals scheerapparaten, batterijladers etc. Als je apparaten meerdere voltages aankunnen moet je nog wel een verloopstekker meenemen. Men gebruikt hier US twee pin of driepin stekkers). We hebben een zeer beperkt aantal beschikbaar dus breng in ieder geval 1 of 2 van deze verloopstekkers mee. We vragen je geen haardrogers of ander apparaten mee te brengen die veel stroom verbruiken aangezien we geheel van generatoren en zonnenpanelen afhankelijk zijn.

Over het algemeen moet je je eigen duikuitrusting meenemen. We hebben reserve uitrusting ter plaatse. Als je uitrusting wil huren, rden we je aan met de Nanaimo Dive Outfitters te werken omdat ze op de route naar ons zijn. Heb je problemen met technische uitdrukking in het Engles laat ons het dan weten.

WE VRAGEN JE BAGAGE IN TASSEN OF KOFFERS MEE TE BRENGEN EN NIET IN PLASTIC BOXEN AANGEZIEN WE BEPERKTE RUIMT OP DE BOOT HEBBEN!!

We gebruiken 80cft (12 liter) aluminum duikflessen @ 3000 psi ( 200 bar) voor het duiken. Wil je flesvullingen met een hogere druk, neem dan je vuladapters mee. Alle flessen hebben DIN en INT opties

Extra lood en gewichten zijn beschikbaar.

Het klimaat in de Barkley Sound vraagt op een aantal aanpassingen met betrekking tot het seizoen. In de zomer kun je t-shirts, shorts etc. dragen. Denk er echter aan ook wat warmere kleding mee te brengen want als je de hele dag duikt of we hebben een bewolkte dag kan het fris zijn. Van tijd tot tijd hebben we gewoon een slechte dag en een goed windjack kan dan nodig zijn. In de lente en de herfst kan het weer wisselvallig zijn en de hoeveelheid warme kleding zal dan groter moeten zijn. Denk reaan dat de wind op zee altijd een afkoelende factor is. Winter is een prima seizoen voor het duiken maar je moet op koude(re) dagen zijn voorbereid. Handschoenen, muts,en sjaal zijn goed om bij je te hebben. Denk eraan dat wat voor gewone kleding geldt in grote lijnen waar is voor je duikpak en accessoires. Je moet je eigen handdoek meenemen maar het beddegoed wordt door ons verzorgt.

WE VRAGEN JE JE BAGAGE TE BEPERKEN. BEDANKT

We verkopen geen alcoholische drank dus als je een drankje, wijn, bier etc.,wilt hebben moet je dit zelf mee- brengen.  Als je een speciale voorkeur hebt voor iets kun je dit voordat je op de boot gaat in een supermarkt kopen. Als je een ipod of camera meebrengt denk dan aan voldoende batterijen en of geheugenkaarten. Mocht je zonder zitten dan hebben we een beperkte keuze maar de voorraad is beperkt.

Omdat we op een nogal afgelegen en exclusieve plek leven kun je hier optimaal genieten van de natuur. Om dit zo te houden vragen we onze bezoekers om afval zoals gebruikte batterijen, plastic zakken etc. mee terug te nemen. Blikjes en glazen flessen worden door ons ter plekke naar de recycling gebracht.

Praktische zaken : Reis informatie:

Links naar vervoersopties:

BC ferry website / Greyhound busLady Rose Marine ( local ferry)

 

Hoe kom je bij de plaats waar we je oppikken; document my instructies hoe je naat het oppikpunt komt met de auto. Als je liever via Google maps werkt of een GPS vind je onderstaand het adrese en de map.

Address: Fisherman’s Harbour. 3140 Harbour Rd, Port Alberni, BC V9Y 4B9

Map: